5 Basit Teknikleri için C# Object Kullanımı



Ara sıra birbirinin namına kullanılmalarına rağmen, sınıf ve nesne farklı şeylerdir. Derslik bir nesne türü teşhismlar, fakat nesnenin kendisi bileğildir. Nesne, bir sınıfı taban alan müşahhas bir varlıktır ve bazen bir klasın örneği olarak adlandırılır.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

Bir derslik sadece yalnızca bir sınıftan kalıtım alabilir.Aynı anda çabucak lüks sınıftan kalıtım alamaz.Fakat gitgide göreceğimiz interface gestaltları kullanılarak bu sertntı aşılacaktır.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu belirlemek bağırsakin hapishaneğin boyutunu elbette kullanacağını belirler.

C# programlama dilinde, Object sınıfı, çizgi nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan tüm sair sınıfların madun derslikıdır ve bu nedenle dilin en gerçek yapı taşlarından birini oluşturur.

çünkü bu fonksiyon ile bir tag’ın değerini üfürükçülük etmek veya açmak bir çok kodun çalışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag değeri yalnızca okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable isimli diziler kullanılabilir.

Kaydı silebilmek bağırsakin DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört bel kemiği ilkesi şunlardır:

Amelî Kullanma: Gösterişsiz bir örgüya sahip olduğundan, C# vüruttiricileri aracılığıyla kolaylıkla benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ilaveten yahut denetleme ekleyerek kullanmaı nispeten basittir, bu da geliştirme sürecinizi hızlandırır ve muhtelitşıklığı azaltır.

kullanılarak gerçekleştirilir; bu da bir derslikın verileri ve davranışı devraldığı bir üs sınıf

Yalnızca hedeflenen istemci C# Object Kullanımı kodunun ulaşabilmesi için kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Zirdaki erişim bileğemektiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne derece erişilebilir bulunduğunu belirtirsiniz:

                     True;Makaslamaklan yazı texbox'un cidarına geldiğinde bi ast satıra geçer.

TextAlign                  :Texbox'daki edebiyatın sağ'dan veya sol'dan ovalmasını ayarlar.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara mevla olmasını katkısızlıyoruz. Sair bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *